Marlinsvuodatusnetin lentävä toimittaja tavoitti arvostetun veteraanivalmentajan Mr Marlinsin remonttikiireiden keskeltä viiden kysymyksen muodossa.

1. Teillä on kauden ensimmäinen ystävyysottelu huomenna. Millä mielellä lähdette?

Meillä on useita eri tavotteita. Tulokkaiden tavoitteena on totutella kovempitempoiseen peliin. Tulokkaiden pitää myös pystyä omaksumaan Marlinsin peruspeli.

Vanhojen puolustajakääpien pitää pyrkiä kääntämään peli heti syötönkatkon jälkeen nopeasti. Tämä ei tietenkään onnistu ilman hyökkääjän hyvää liikettä.

Kaikkien vanhojen kääpien pitää muistaa koko pelin ajan syöttää sillä tavalla kuin heille on opetettu. "Helppo syöttö ajoissa lähimmälle omalle!"

2. Mikäs tämä peruspeli sitten on puolustuksen kannalta on?

Puolustuksessa noppavitonen. Ei kuitenkaan pakkauduta liian lähelle maalia. Poikkisyötöt kiinni. Ylivoimahyökkäyksessä Jarno ottaa pallollisen ja pakki syötöt.

3. Miten sitten hyökkäyksessä?

Hyökkäyksessä on yksi  kehoitus. Pitää pyrkiä ampumaan paljon ja suoraan syötöstä. 10 laukausta tarkoitaa meidän tasolla 1-2 maalia.
Hyökkäyksessä on sitten enemmän kiellettyjä asioita. Palloa ei saa menettää keskialueella klassisella keskiviivalta-ilmassa-keskushyökkääjälle-mahdoton-syöttö manööverillä. Lähes poikkeuksetta tämä johtaa vaaralliseen tilanteeseen omaanpäähän.

Toinen kielto koskee maalin takaa syöttämistä. Jos syötät niin huolehdi että pallo jää ainakin hetkeksi maalin eteen. Pahin painajainen on se, kun vastustaja saa pallon oman maalin edessä ja pystyy kääntämään nopean 3-1 hyökkäyksen

4. Entä sitten alkava kausi? Miten mennään?

En tiedä miten mennään,yritettään ainakin olla oikealla hallilla oikeaan aikaan. Ja  pitää pyrkiä säilyttämään sama pelihuumori kuin kahdella edellisellä kaudella. Pelataan silleen kuin osataan. Jos olet harjoituksissa yrität-jalkakikkaa-viimeisenä-miehenä-oman-maalin-edessä miehiä niin sitä pitää kokeilla myös pelissä. Pahinta mitä voi tapahtua että kaveri tekee maaliin.

5. Mitkäs tavoitteet?

Henkilökohtaisesti ajattelin tehdä 4+8 tehot kuluvalla kaudella ja siihen päälle ottaa 14 jäähyminuuttia. Paasi tekee 2+3 ja Petteri 2+1. Tonton pelikunto on vielä arvoitus. Veikkaan 3+7 kuitenkin Tonzalle.

Jepstamppoojepulis ja kiitos näistäkin tiedonjyvistä!